ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1955

Τρείς (3) γενίες τωρα, και με καταγωγή απο την Κωνσταντινούπολη η οικογένεια Αναγνωστόπουλου, ασχολείται με την παραγωγή μελιού αλλά και όλο τα φάσμα των προιόντων που παράγει  το μελίσσι. Σε ετήσια βάση παράγουμε γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό και κερί. Ανατρέφουμε και αναπαράγουμε τις δικές μας βασίλισσες οι οποίες γονιμοποιούνται με φυσικό τρόπο αποκλειστικά στην περιοχή της Φλώρινας.

Το Μέλι αυτό συλλέγεται αυτούσιο από την Κυψέλη και παρέχεται στον καταναλωτή χωρίς καμία άλλη πρόσμιξη. Προέρχεται από άνθη και φυτά της Μακεδονίας και της Ηπείρου, και αποτελεί το καλύτερο δείγμα ανθόμελου και μέλι δάσους της χώρας μας και ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, που απο το 1955 έως τώρα το παράγουμε με το μεράκι και την αγάπη μας για την Μέλισσα, αλλά και των προϊόντων που αυτή παράγει.

 

Το μέλι  που παράγουμε προέρχεται  από τις εξής περιοχές:

  1. Ανθόμελο Φλώρινας (Απο το λεκανοπέδιο της Φλώρινας, ανοιχτόχρωμο με έντονα αρώματα) περίοδος συγκομιδής Μάιος – Αύγουστος.
  2. Μέλι εσπεριδοειδών (Από την περιοχή της Άρτας) περίοδος συγκομιδής Απρίλιος – Μάιος.
  3. Μέλι Θυμαριού και Άνθεων (Το δικό μας θυμάρι μαζί και με άλλα βότανα, απο τους πρόποδες του Καιμακτσαλαν στη λίμνη βεγορίτιδα, ελαφρώς σκούρο) περίοδος συγκομιδής Μάιος – Ιούλιος.
  4. Μέλι Δάσους, μοναδικό, ιδαίτερο και με σκούρα απόχρωση που εμπεριέχει 5 είδη μελιού απο δεντρώδη άνθη και μελιτώματα (Δρύς, Καστανιά, Φλαμούρι, Ακακία και Πεύκο. Συλλέγεται στο χωριό  Άλωνα Φλώρινας (κατω απο το χιονοδρομικο κέντρο Βίγλας και στην περιοχή της Πρέσπας) περίοδος συγκομιδής  Μάιος – Αύγουστος.
  5. Μέλι Σουσούρας (Ερείκης) – Πεύκου, ιδαίτερο και σπάνιο, σκουρόχρωμο με μια ελαφριά κόκκινη απόχρωση (Από την περιοχή της Μεγάλης Παναγιάς στην κεντρική Χαλκιδική) περίοδος συγκομιδής Σεπτέμβριος – Νοέμβριος.
  6. Πευκόμελο, αποτελεί το κυριώτερο είδος μελιού που παράγει η χώρας μας ελαφρώς σκούρο (Από την περιοχή της Κασσάδρας Χαλκιδικής) περίοδος συγκομιδής Σεπτέμβριος – Νοέμβριος.